Snirkel

Historisk Gudhjem Hotel

Gudhjem overnatning på historisk hotel

Lige siden 1872 år har dette Gudhjem hotel budt byens gæster velkommen til en uforglemmelig Gudhjem overnatning. Fru Jantzen, der har lagt navn til hotellet, hilser stadig hotellets gæster velkommen fra hendes plads på væggen i receptionen. Må hun (og vi) også byde dig velkommen?

Et Gudhjem hotel udover det sædvanlige

JANTZENs HOTEL har en helt unik charme og historisk atmosfære med en autentisk indretning, som vi fokuserer på at bevare i respekt for hotellets historie igennem 150 års. Derfor søger vi nænsomt at opdatere og renovere denne skønne ’gamle dame’ til nutidens forventninger og funktionalitet.

Se værelserne her.

Jantzens Hotel udefra
Jantzens Hotel postkort gårdhave og hotel

Du bor på et historisk hotel

Din Gudhjem overnatning på JANTZENs HOTEL mærker du tydeligt historiens vingesus over hele hotellet. Du kan faktisk ikke undgå at bemærke det, så snart du ankommer til den fine gamle hovedbygning, annekserne med bindingsværket, gårdhaven med klippevæggen, bedene og sandstensterrasserne, og pavillonen med det store små-sprossede vinduesparti. Og når du kommer indenfor i receptionen, opholdsstuen, gangene, og til sidst værelserne – alle vegne mødes du af vintage og antikviteter, både i form af møbler og dekoration.

Det begyndte tilbage i 1872 som det første Gudhjem hotel

De første 30 år levede hotellet en omskiftelig tilværelse. Først som Hotel Gudhjem, siden som Hotel Jylland og Hotel Rasmussen, inden Anna og Carl Jantzen kom til i december 1902 og navngav hotellet med deres navn. Familien Jantzen drev hotellet frem til 1962, hvorefter Familien Sørensen overtog det frem til 2018. Her blev det købt af Andi, som drev det frem til 2022, hvor de nuværende ejere overtog det.

Jantzens Hotel da det hed Hotel Gudhjem
Jantzens Hotel Familien Jantzen i haven

Carl & Anna Jantzen

Carl Jantzen havde tidligere været handelsrejsende og Anna Jantzen kogekone på hoteller. Fra fotos og fortællinger på Gudhjem Museum er det tydeligt Anna Jantzen, der tog sig af hotellets drift, mens de begge omtales som hotelejere. Det er i høj grad Anna Jantzen, der i løbet af hendes 47 år på hotellet har skabt det JANTZENs HOTEL, som du møder i dag. Det må også være Anna Jantzen, der – ifølge rygterne – fik Oluf Høst til at male værelsesnumre direkte på dørene på JANTZENs HOTEL.

Gudhjem bakkede op

Med Jantzens overtagelse af hotellet, tog nogle af byens førende borgere initiativ til at skabe Turistforeningen for at hjælpe de gæster, der kom til byen. Der blev bygget badehus ved Melsted Badestrand, anlagt stier i skoven, opstillet bænke med god udsigt og i hyggelige kroge. Fiskere sejlede gæsterne til Helligdomsklipperne. Andre kørte dem i hestevogne. Det var den spæde start på turismen i Gudhjem – uden nutidens restauranter og forretninger. Dengang bød Gudhjem overnatning på afslapning, en badetur om dagen, en aftentur til Bokul, eller til aftenkaffe og solnedgang på nye Hotel Salene.

Jantzens Hotel gæster køres fra færge i hestevogn
Jantzens Hotel Emmy og Jonas Jantzen

Emmy & Jonas Jantzen

I 1949 dør Anna Jantzen, hvorefter datteren Emmy Jantzen og sønnen Jonas Jantzen overtager hotellet og driver det videre. Efter det gamle anneks (oppe ad trappen) brænder ned i 1955, er det Emmy og Jonas Jantzen der opfører den nye anneksbygning, som fortsat kan skimtes oppe over gårdhavens klippe, men ikke længere er en del af hotellet.

Vil du vide mere?

Tænk engang, hvad dette skønne Gudhjem hotel har set og oplevet gennem de sidste 150 år. Hvilke historier det kunne fortælle os. Har du lyst, så kig ind i opholdsstuen, hvor vi har indrammet gamle fotos fra hotellet. Og i receptionen, hvor portrættet af Anna Jantzen hænger. Måske vil du også synes det er sjovt at se.

Læs mere om hotellet her.

Se også det historiske Gudhjem Museum arkiv, hvorfra disse skønne gamle billeder er lånt.

Jantzens Hotel privaten maleri Anna Jantzen